Penzic.eu

Proljeće simbolizira buđenje, stvaranje i rađanje, pa u skladu s tim duhom predstavlja idealno vrijeme za radove u vrtu. Vrijeme je sve toplije, a dani sve duži, pa ih je užitak provoditi na otvorenom. Ovo je odlično vrijeme za sadnju cvijeća i uljepšavanje okućnica u kojima će te moći uživati u narednim mjesecima.

Osim cvijeća možemo se posvetiti i uzgoju hrane. U današnje vrijeme kada smo okruženi betonom, rad u vrtu osobama iznad 50 godina starosti daje više energije i volje za životom.

Laganim i brzim bijegom u zelene vrtove prepune raznog cvijeće i svježeg povrća umirovljenici postaju energičniji, više se kreću te su tjelesno i mentalno aktivniji. Osim zdrave hrane, svježeg voće i povrće koje sami uzgajaju ljudi koji dio svojeg vremena troše na uređivanje vrta tvrde kako su zadovoljniji životom.

S dolaskom proljeća više nam ne prijeti opasnost od mraza, stoga ne postoji bolje vrijeme da se odlučite biti aktivniji i sretniji, a više o tome kako izgleda proljeće u našem vrtu pročitajte ovdje.

Svi zaljubljenici u vrtlarenje svoju kreativnost mogu pokazati na razne načine. Možete upotrijebiti slomljene lončanice koje će vašem vrtu dati poseban šarm. Ovdje pogledajte kako.

Najbolje gnojivo za svaki vrt je kompost i svaki vrtlar može ga napraviti sam ako slijedi dane upute. Više možete pročitati ovdje.