Penzic.eu

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici u Beogradu, dva tjedna prije svoga 83. rođendana. Početkom svibnja hospitaliziran je nakon što mu je iznenada pozlilo. Zbog gangrene liječnici su mu morali amputirati dio desne noge, nakon čega je pušten na kućnu njegu, no stanje se pogoršalo…

Jedna među posljednjim njegovim objavama koja je odjeknula u medijima je sjećanje na kolegu i prijatelja Borisa Dvornika na godišnjicu njegove smrti u ožujku ove godine.

Bata Živojinović je na svom profilu na Instagramu objavio jednu od njihovih posljednjih zajedničkih fotografija (više pročitajte OVDJE), slikanu 1990. godine, uz koju je napisao:

‘Dragi Borise, danas je osam godina otkako si nas napustio. RIP dragi prijatelju. (24. ožujak 2016.)’

Bata Živojinović rođen je u Koraćici kod Beograda, 5. lipnja 1933., bio je srpski glumac i jedno od najpoznatijih glumačkih imena na prostoru bivše države. Njegove uloge obilježile su jugoslavensku poslijeratnu kinematografiju, a njegove filmske replike prepričavat će se zauvijek.

Glumio je u više od 280 filmova i TV serija, a slavu je stekao glumeći u partizanskim filmskim spektaklima kao što su “Kozara” (1962), “Operacija Beograd” (1968), “Bitka na Neretvi” (1969), “Valter brani Sarajevo” (1972), “Sutjeska” (1973), “Crveni udar” (1974), “Vrhovi Zelengore” (1976)…

Hrvatska publika, pored likova u nabrojanim filmovima, najviše će ga pamtiti po ulogama Marka Labudana u filmu „Breza“ i Trokrilnog u filmu „Štefica Cvek u Raljama života“.