Penzic.eu

Ilustracija

Albert Einstein jednom je rekao: ′Najvažnije je nikad ne prestati postavljati pitanja. Radoznalost postoji s razlogom. Čovjek ne može ne biti zadivljen kad razmišlja o misterijima vječnosti i života, o čudesnoj strukturi stvarnosti. Dovoljno je da svakog dana uspijemo razumjeti samo mali dio te misterije.′

Radoznalost u zreloj dobi - pomlađuje!

Iako radoznalost najčešće podsjeća na djetinjstvo, ono nam može donijeti dašak mladost u zreloj dobi. Jedino što trebamo je probuditi dijete u sebi i slijediti navedene savijete.

Fokusirajte se na teme koje vas zanimaju, promatrajte i postavljajte pitanja sebi i drugima koja će vas dovesti do odgovora i novih pitanja. Uživajte u začaranom krugu neznanja i novih spoznaja.

Postoje teme koje nas istovremeno mogu zanimati i plašiti. Osjećaj radoznalosti biti će kvalitetna suprotnost strahu i nagnati vas na nova istraživanja.

Ne prestanite obraćati pažnju na sve što vas okružuje. Bilo da se nalazite na blagajni ili parku, ponukani radoznalošću možete uočiti zanimljive situacije i upoznati nove ljudi.

Tražite nepoznato u poznatom i poznato u nepoznatom. Proširite svoje znanje i posvetite se do kraja onome što radite. Takav stav pružiti će vam nova znanja i osjećaj dubokog zadovoljstva koji će se pokazati kao odličan poticaj za nova istraživanja.